Artist-in-Residency AVL-Mundo opent voor het eerst haar deuren tijdens Art Rotterdam 2016

Tijdens Art Rotterdam 2016 opent AVL-Mundo haar deuren en, voor de eerste keer, haar nieuwe Artist-in-Residency. Het publiek krijgt een preview van het meeste recente werk van resident Anthony Nestel, een jonge Belgische videokunstenaar wiens werk zowel reflecteert op onze huidige samenleving, maar ook op zijn persoonlijke geschiedenis. In de beeldentuin en expositieruimtes is een tentoonstelling van kinetische sculpturen van Atelier Van Lieshout, speciaal samengesteld voor Art Rotterdam, te zien.

Anthony Nestel, The Ganda Massacre, 2015 - image GJ van Rooij

 

Wanneer: Art Rotterdam week, do 11 – zo 14  februari, 11-18 uur

Er is dagelijks een gratis rondleiding voor het publiek, om 15.30.

 

Waar: Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo

Keileweg 14/18

3029 Rotterdam

 

Entree: gratis

 

Hoe ons te bereiken: Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo is een officiële halte van de Art Rotterdam shuttle bus, die ieder kwartier rijdt tussen de hoofdbeurs in de Van Nelle Fabriek, de andere beurzen en evenementen in het centrum van Rotterdam en rond de Wilheminapier en Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo in het Vierhavens. Daarnaast is AVL-Mundo goed bereikbaar met het openbaar vervoer, vlakbij halte Marconiplein, en met de auto, via de ring A20, afrit ‘Spaanse Polder’.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over AVL-Mundo

AVL-Mundo (opgericht in 2008) is de stichting die als doel heeft de Wereld van Atelier Van Lieshout verder te laten groeien door:

- creatief talent te ondersteunen;

- gebieden en mensen te transformeren door Kunst en;

- het werk van Atelier Van Lieshout toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Op dit moment werkt AVL_Mundo aan de herbestemming van 3500m2 in het Merwe-Vierhavens gebied in Rotterdam tot een multi-functionele ruimte waarin kunst centraal staat (opening gepland in 2017).

 

In de aanloop naar Art Rotterdam 2016 is er bij AVL-Mundo bestaand werk van Atelier Van Lieshout, maar ook work-in-progress te zien. AVL-Mundo is van maandag tot en met vrijdag geopend voor het publiek, tussen 9.00 en 17.00; entree is gratis.

Houdt voor meer informatie over onze activiteiten deze website en facebook-pagina in de gaten!