AVL-Mundo onderdeel van de IABR-2016-The Next Economy

Tijdens de IABR openen zowel de Beeldentuin van AVL-Mundo als de Voedseltuin haar deuren. Bezoekers zijn van harte welkom op elke doordeweekse dag van 09:00 tot 17:00 tot en met 8 juli 2016. 

 

Waar: Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo

Keileweg 14/18

3029 Rotterdam

 

Entree: gratis 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artist-in-Residency AVL-Mundo opent voor het eerst haar deuren tijdens Art Rotterdam 2016

Tijdens Art Rotterdam 2016 opent AVL-Mundo haar deuren en, voor de eerste keer, haar nieuwe Artist-in-Residency. Het publiek krijgt een preview van het meeste recente werk van resident Anthony Nestel, een jonge Belgische videokunstenaar wiens werk zowel reflecteert op onze huidige samenleving, maar ook op zijn persoonlijke geschiedenis. In de beeldentuin en expositieruimtes is een tentoonstelling van kinetische sculpturen van Atelier Van Lieshout, speciaal samengesteld voor Art Rotterdam, te zien.

Anthony Nestel, The Ganda Massacre, 2015 - image GJ van Rooij

 

Wanneer: Art Rotterdam week, do 11 – zo 14  februari, 11-18 uur

Er is dagelijks een gratis rondleiding voor het publiek, om 15.30.

 

Waar: Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo

Keileweg 14/18

3029 Rotterdam

 

Entree: gratis

 

Hoe ons te bereiken: Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo is een officiële halte van de Art Rotterdam shuttle bus, die ieder kwartier rijdt tussen de hoofdbeurs in de Van Nelle Fabriek, de andere beurzen en evenementen in het centrum van Rotterdam en rond de Wilheminapier en Atelier Van Lieshout/AVL-Mundo in het Vierhavens. Daarnaast is AVL-Mundo goed bereikbaar met het openbaar vervoer, vlakbij halte Marconiplein, en met de auto, via de ring A20, afrit ‘Spaanse Polder’.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Atelier Van Lieshout/AVL-MUNDO was onderdeel van het officiële programma van ART Rotterdam 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van donderdag 5 tot zondag 8 februari 2015 waren zowel het atelier en de tentoonstellingsruimte geopend voor het publiek, dagelijks van 13.00 tot 21.00. Voor de eerste keer te zien in Nederland was de Blast Furnace, een meer dan 11 meter hoge stalen installatie, die zowel een eerbetoon is aan ons industriële verleden maar ook een vooruitblik biedt op productiemethodes van de toekomst. Daarnaast ging het team van AVL smelten en gieten in de rokende ovens en rudimentaire machines van de Happy Industry installatie. Zowel Blast Furnace als Happy Industry werden speciaal voor ART Rotterdam geïnstalleerd.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rudimentaire machines, rokende ovens, zwarte wolken, industrieel kabaal en noeste arbeid

in het weekend van 12, 13 en 14 september 2014 heeft Stichting AVL-Mundo industrie naar het hart van Rotterdam gehaald met het festival Happy Industry. Het Museumpark werd omgetoverd tot een tijdelijke nederzetting en kreeg het uiterlijk van een rokend industriegebied. Met een ijzer- en bronsgieterij en smederij als middelpunt speelde zich gedurende drie dagen een doorlopend programma af voor deelnemers en publiek, ter viering van de industrie.

Kunstenaars, ontwerpers en makers - Peter Rogiers, Rossella Biscotti & Kevin van Braak, Frederik Molenschot, Paul Geelen, IJzerij Paulus, Atelier Van Lieshout e.a. – experimenteerden met industriële productieprocessen en waren met knarsende machines en rokende ovens aan het gieten, smelten en smeden.

Deze plaatselijke neo-Industriële revolutie werd ontketend met ondersteuning van de Gemeente Rotterdam, Het Nieuwe Instituut en Rotterdam Festivals en met behulp van Van Uden Logistics, Fondel, Inashco en Caldic BV.

Zowel Stichting AVL-Mundo als Het Nieuwe Instituut maakten een beeldverslag van Happy Industry, onze Neo-Industriele Revolutie in het Museumpark. Kijk ze hier terug:
 
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AVL-Mundo breidt haar territorium uit
 
In de zomer van 2013 organiseerde AVL-Mundo de ontwrichtende, schurende en grensoverschrijdende openingstentoonstelling Territory, met 5 internationaal gerenommeerde kunstenaars: Itziar Okariz (SP), Philippe Meste (FR), Erik van Lieshout, Kevin van Braak, en Atelier Van Lieshout.
 
 
De betrokken kunstenaars staan erom bekend in hun werk tot het uiterste te gaan, waarbij ze niet schuwen om persoonlijke, ethische en soms ook morele grenzen op te rekken of te doorbreken. De tentoonstelling is positief ontvagen door pers, professionals en publiek:
 
‘Spelen met de Grens’, Metropolis M
‘Territorio è creatività da esplorare’, Flash Art
‘Joep van Lieshout gaat voor zijn grote droom’, AD