Stichting AVL Mundo  Keileweg 18  3029 BS Rotterdam  +31 10 244 09 71  mail@avlmundo.org 

Over AVL Mundo

Stichting AVL-Mundo is in 2008 opgericht op initiatief van kunstenaar Joep van Lieshout. Sinds 2008 zet AVL-Mundo zich in om met gewenste én ongewenste interventies kunst en cultuur op de kaart te zetten, maar vooral om kunst toegankelijk te maken voor iedereen in en rond Rotterdam.

In 2011 werd het plan geboren om de laatste stadshaven van Rotterdam, het gebied waar ook Atelier Van Lieshout is gevestigd, te ontwikkelen tot een culturele hotspot van en voor Rotterdammers. Dit Merwe-Vierhavengebied (M4H) moet de spannendste plek van Rotterdam worden waar kunst maken en kunst kijken hand in hand gaat. Op deze website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Beleidsplan

Doelstellingen

Activiteiten

Financiële verantwoording

Donateur van AVL Mundo

AVL Mundo is een non-profit organisatie. We zijn afhankelijk van sponsors, subsidies en private supporters. Uw contributie maakt het mogelijk om tentoonstelingen en kunstevenementen mogelijk te maken die publiek toegankelijk zijn; meestal gratis en anders tegen een zeer lage toegangsfee.

What’s in it for you?

Allereerst eeuwige roem en onze dankbaarheid. Maar daarnaast bieden we uiteraard ook een aantal bijzondere dingen.

Private donateurs

AVL Mundo is blij met elke gift. Hoe groot of klein ook. Uw donaties maken het mogelijk om exposities te maken, talent te ondersteunen, de beeldentuin te onderhouden en onze nieuwe tentoonstellingsruimten te realiseren. Dingen die zonder uw steun niet mogelijk zouden zijn.

Als dank voor uw gift, afhankelijk van de bijdrage, is dit een indicatie van wat u kan verwachten:

  • Uitnodigingen voor 2 personen voor al onze evenementen waaronder de VIP-previews van onze tentoonstellingen (ART Rotterdam en Opening Cultureel Seizoen);
  • Uitnodiging voor een VIP-lunch tijdens ART Rotterdam;
  • Een rondleiding door het Atelier en de residentie voor u en uw geliefden/vrienden/relaties (max 20 personen);
  • Jaarlijks een diner bij Joep thuis met mede-kunstliefhebbers;
  • Uitnodiging voor de jaarlijkse donateur-tour waar u en uw partner worden rondgeleid door Joep en de residents;

EXTRA VOORDEEL: AVL Mundo is een culturele ANBI

Belangrijk om te weten is dat de Stichting een officiële culturele ANBI is. Dit heeft de nodige belastingvoordelen. Als u voor vijf jaar een schenkingsovereenkomst opstelt Schenkingen aan een culturele ANBI kunnen voor 125% van het belastbaar inkomen worden afgetrokken. Dat geeft dus extra belastingvoordeel. De verhoging mag maximaal € 1.250 zijn en deze extra belastingruimte geldt tot 2017. Let op: doet iemand zowel een periodieke als een gewone schenking aan een culturele ANBI, dan is de verhoging voor beide schenkingen samen ook maximaal € 1.250.

Wat is het fiscale voordeel voor mij boven de extra grens?

Afhankelijk van uw inkomen ontvangt u minimaal 37% en maximaal 51,5% van de gift terug van de Belastingdienst.

Zijn er kosten aan het opstellen een schenkingsovereenkomst?

Nee, vanaf 1 januari 2014 bent u niet verplicht om uw schenkingsovereenkomst bij een notaris te regelen. U mag wel naar een notaris en de kosten van ca. 100 – 150 euro zijn voor uw eigen rekening. Wanneer u het schenkingsformulier op de website van de Belastingdienst uitprint, invult, ondertekent en met kopie identiteitsbewijs aan AVL Mundo opstuurt, is het gratis!

Is er een minimum bedrag?

Nee, er is geen minimum bedrag en ook geen maximum bedrag.

Wanneer start en eindigt de schenkingsovereenkomst?

De minimale termijn van de overeenkomst is vijf jaar. In de overeenkomst wordt het aantal jaren vermeldt, dat u wilt schenken. Voor de belastingdienst moet het jaarbedrag uit de schenkingsovereenkomst, gedoneerd zijn NA dagtekening schenkingsovereenkomst. Dit bedrag is 100% aftrekbaar. Tip: maandelijkse gevers kunnen het beste hun overeenkomst in januari laten ingaan. Jaargevers kunnen elk moment starten. De overeenkomst vervalt tussentijds, wanneer de schenker overlijdt en anders aan het einde van de looptijd.

Wat is het voordeel van een schenkingsovereenkomst?

Er is geen drempel van 1% en geen maximum van 10% van het verzamelinkomen. Over het totale bedrag aan AVL Mundo geschonken in een fiscaal jaar ontvangt u belastingteruggaaf. AVL Mundo regelt eenmalig de overeenkomst voor u en daarna vult u jaarlijks op het belastingformulier het jaarbedrag uit de overeenkomst in bij het kopje “Lijfrenteschenkingen”.

Zakelijke donateurs

Wilt u sponsor worden van AVL Mundo of meer informatie?  Eva Olde Monnikhof, directeur van AVL Mundo staat u graag te woord via +3110 2440971


RSIN 819333281

Bestuurssamenstelling

J.P.A. van Lieshout

Voorzitter

C. H.  Weeda 

Secretaris

L. Geerdes

Penningmeester

A.W.J. van Lieshout

Bestuurslid

R.A. van der Zwaag

Bestuurslid

H. Verhagen   

Bestuurslid

M. Dölle

Bestuurslid

Directeur: E.C. Olde Monnikhof

Beloningsbeleid

Het bestuur kan besluiten tot het verlenen van een onkostenvergoeding aan een bestuurslid, zowel in geld als in natura. Het is niet toegestaan een bovenmatige onkostenvergoeding toe te kennen.

Privacy Verklaring

Stichting AVL Mundo (Culturele ANBI), gevestigd aan de Keileweg 18, 3029 BS Rotterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.